Svens hemliga identitet

nu ska jag publicera en text som jag aldrig offentliggjort förrän nu.
sagan är skriven år 2004 av mig och linnéa när vi gick i sjunde klass.
man kan säga att sagan är ganska intern men går även att läsas av
folk som inte gick på snapphaneskolan i knislinge, och hade
sven lavesson som lärare. man ska lära känna honom genom
den här sagan.
sven var ganska illa omtyckt men pratade roligt och såg väldigt rolig ut.
vår klass hade honom i kemi och teknik. och det var efter en incident
på en tekniklektion vi skrev den här sagan.
läs och njut, den är verkligen riktigt rolig.

"Svens hemliga identitet"

Kap 1


En allmänt ful och tråkig dag föddes en allmänt ful och tråkig unge. Namnet kom senare i livet att bli mycket välkänt. Hans/hennes mamma hette Greta Garbo och var mycket känd. Hon blev lesbisk senare i livet men det var innan hon skaffade ungen Gunlög. Hans/hennes pappa var munk i ett litet kloster i Glimåkra och han hade väldigt svårt med språket eftersom han var lite tysk, och tyst. Han/hon var otroligt ful för att ha normalt snygga föräldrar. För varje dag som gick blev hans/hennes föräldrar kändare och kändare och han/hon själv blev mindre och mindre omtyckt av alla. Till slut orkade inte hans/hennes föräldrar mer och dumpade av honom/henne på en liten kulle i urskogen. En väldigt äcklig, ful och slaskig dag hittades han av en tant som var ute och plockade flugsvampar. Hon svimmade först när hon såg det fasansfulla byltet. Hon läste broderingen på byltet där det stod: "Gunlög 1924 1 april, vilket skämt…" Sedan hittade hon en liten, liten lapp där det stod: "Gör vad ni vill med ungen bara ni inte tar honom/henne tillbaka till Glimåkra igen". Hon blev glad och lite rörd att hon hade hittat en liten unge i skogen. Sedan tog hon med honom/henne hem till sin man i torpet. Dom blev väldigt förskräckta när dom klädde av honom/henne tyget som var lindat runt honom/henne, för det var en han. Dom tyckte att det var konstigt att han hette Gunlög eftersom han var pojke, så dom döpte om honom efter farfar Sven. Hans nya mamma hette Gullan och hans nya pappa hette Ajnstajn Lavesson. Ajnstajn som var väldigt duktig på att hoppa på ett ben, lärde Sven allt han kunde, och det gick snabbt. Även om Sven bara var ett litet bylte så kunde han sina saker och nu var det dags att lära ut Kemi och Teknik till sin familj.

Kap 2


Han skrev sin första bok om "Teknikens under" redan vi tre års ålder, och han fick pris för sämst skrivna bok genom tiderna. Nu hade Sven hunnit bli 6 år och skulle börja skolan. Eftersom han redan kunde allt inom Kemi och Teknik fick han hoppa upp till sjätte klass och studera matte och svenska. Svenskan gick dåligt för honom och han fick svåra talfel. Nu hade han blivit 10 år och gick första året på Stenforsa gymnasiet. Han hade fått en flickvän som gick i hans klass och var sju år äldre och hade synfel. Rättare sagt var hon blind. Hon såg lika mycket som en död mullvad. En dag när Sven kom till skolan såg han att den anonyma flickvännen stod och pratade med en annan kille och det räknades som otrohet på den tiden. Det är trots allt 1934 vi pratar om. Sven fick lust att ta livet av sig själv men hade inte modet till det så han bestämde sig för att frysa in sig istället. Det tog några år innan maskinen stod färdig, närmare bestämt åtta år. Så när han var arton tog han steget in i maskinen. Fast han inte hade några känslor kvar för den anonyma flickvännen ställde han sig där ändå och bad sin pappa Ajnstajn att sätta igång den. Dom ställde tiden på 1965. 23 år senare öppnades frysmaskinen och en fortfarande 18-årig Sven klev ut. På golvet låg hans nu döda föräldrar. Det var nu i mitten av 60-talet och han var helt paff över att han klarade sin kalla resa genom tiden. Han bestämde sig för att plugga lite historia och samhälls- kunskap för att lära sej om dået och nuet. Det tog ytterligare fem år. Så år 1970 var den 23-åriga Sven Lavesson redo att börja sitt nya liv.

Kap 3
Eftersom Sven inte hade haft tid till något annat än att plugga så tog han nu sitt sista mod och gick ut. Han svimmade av överflödet av ren luft. Men när ytterligare en flugsvamps plockande tant hittade honom så vaknade han av en stor flugsvamp i munnen. Det tvingade honom till att magpumpas på sjukhus i 3 veckor. I hans hyfsat ruttna magsäck hittade dom även metallbitar från termosar. Dom var från hans tid i frysmaskinen. Han träffade en litauisk hippiesjuksköterska som han föll för direkt. När han blev utskriven från sjukhuset bjöd han ut henne på middag. Eftersom han aldrig hade haft ett seriöst förhållande så betedde han sig ganska klantigt och uppförde sig inte som nån i Svettlanas kretsar (hon hette så). Hon blev ganska imponerad av honom och ville gärna ha ett seriöst förhållande med honom. Men då upptäckte han hennes svettlukt. Han var ju så kär i henne och han kunde ju inte bara lämna henne då. Så han försökte stå ut men det gick bara i en vecka. Sen stack han till USA för att plugga juridik litegrann. Han stod inte ut med det heller så länge. Så han bestämde sig för att leva livet och ta dagen som den kom. Han blev fredsälskare, vilket låter ganska otroligt ifall man läser denna berättelse lite längre fram. Men i alla fall så blev han hippie på heltid och rökte marijuana. Hans idoler var Deep Purple och Bad Company. Men så en dag när marijuanan var slut så bestämde han sig för att sluta röka och börja med nåt billigare. Han var pank och skaffade sig ett jobb inom byggbranschen. Året var nu 1976 och Sven var fortfarande ung och villig.

Han gick på hårda diskotek och träffade väldigt många tjejer men olyckligtvis inga killkompisar. Han kom att träffa sin blivande fru på diskot. Själva diskot hette China Inn och var hetast i byn. Alla blyga blev som förbytta när dom gick dit. Därför var China Inn första valet för Sven.

Kap 4

När Sven äntligen hade öppnat dörren till friheten och börjat tänka på det där med kärlek igen letade han desperat efter en brud. Han såg Birgitta, den populäraste tjejen av alla. Sven kopplade på sin charm och den döda blicken och drog sig bort mot Birgittas håll. När han till sin förskräckelse såg vem som satt omslingrad om henne, hans barndomsvän Hans Dahné, blev han alldeles ledsen och fällde en tår. Han gick ändå bort till dom och Birgitta slet sig ur Hans fasta grepp och sprang bort mot Sven. Hon kastade sig i hans klena armar och föll ner på golvet. Sven som hade tagit dykarcertifikat dök ner på golvet för att söka efter Birgitta. Väl nere på golvet hittade han Birgitta och upptäckte att hon inte såg lika vacker ut på nära håll. Men huvudsaken var att hon gillade honom. Efter en blöt kyss upptäckte han att det inte alls var Birgitta han höll så fast i sina armar det var nämligen den mest impopulära på diskot. Det var den äckliga Eva. Hon var känd över hela Östra Göinge för sitt såklart äckliga utseende. Men när Sven redan hade gjort misstaget att kyssa henne så kände han sig tvungen att behålla henne. Efter tre långa veckor så gifte dom sig.

Kap 5
Själva bröllopet gick väldigt fort för Sven ville inte att gästerna skulle hinna se Eva. Gästerna hade antagligen brutit all kontakt med det nya paret. Efter en tid så fick paret en son och Sven var mycket lycklig. Han döpte sin son till Junior, och han skulle lära Junior allt han kunde, precis som hans egen far en gång gjort. Det tog honom 2 år och 157 dagar att lära Junior allt. Då var Sven 28 år och tänkte inte så mycket på sin familj, förutom sin son som var mycket lik honom själv. När hans son var färdig lärd skaffade han en dotter vid namn Gunlög, som han själv en gång hade hetat. Eftersom Gunlög föddes med ett handikapp, förmodligen efter Eva, som hade ett så svårt handikapp att hon behövde rullstol och eftersom det var från Eva så behövde också Gunlög det. Sven var rejält pank och tog till drastiska åtgärder för att familjen skulle kunna överleva. Sven tänkte först att han skulle råna banken, men ville inte riskera halva livet bakom galler. Så han lurade sin son Junior att göra jobbet om han fick hälften själv. Eftersom Sven inte hade hjärta nog att se sin son bakom galler skickade han honom istället på skidsemester i Thailand efter kuppen. En del rykten säger att han är död men andra vill säga att han är modell för Armani i USA efter ett antal skönhets operationer för bankpengarna. Vi kan intyga att det andra alternativet är sant. Väl tillbaka till Sven hade han det nu gott ställt tillsammans med Eva och Gunlög. Gunlög hade hunnit bli väldigt stor, närmare bestämt extremt stor. Hon hade bara ett klädesplagg och det var av alla hennes kläder som dom hade fått sy ihop till ett linne. Varför hon hade blivit så här stor kan bero på att hon var väldigt fäst vid mat. Hennes moder hade inget emot att hennes fyraåriga dotter vägde strax över tvåhundra kilo. Det tyckte hon bara var mysigt. Men Sven där emot skämdes något extremt, men han älskade ju sin dotter mer än allt annat och han kunde ju inte bara överge sin familj. Nej, det fick bli en liten semester istället, utan familjen. Han bestämde sig för att hälsa på sin son i Thailand.

Eftersom han nu inte hade några pengar så fick han sälja huset och möblerna, och det enda som blev kvar var en madrass och en kudde.


Kap 6
Han lämnade familjen och for till Thailand, men vad han inte visste var att hans son hade flyttat till USA. Han blev väldigt besviken när han inte kunde hitta Junior någonstans. Så han fick resa hem igen. Nu hade han alltså inget hem och inga pengar. Eva tyckte att det var skönt att slippa städa, så dom checkade in på ett vandrarhem i Kristianstad. Dom levde utan pengar i ett år och smet från alla notor. Han köpte en dag en lott, och som ni alla vet brukar det ju vara så att man alltid vinner i berättelser. Och mycket riktigt så vann Sven en hel förmögenhet (på den tiden) 500 000 kr. För sina pengar köpte han ett hus i Glimåkra. Huset som låg bredvid det nu nerbrända klostret var mycket billigt eftersom det låg just i Glimåkra. Men Sven trivdes som fisken i vattnet. Men Eva däremot vantrivdes och började stor röka. Även om Sven hade vunnit en förmögenhet så gick pengarna åt snabbt för cigaretterna till Eva var inte billiga. Hon beställde nämligen från USA av märket Armani/Junior. Sven var nu tvungen att skaffa sig ett jobb. Han sökte in på en skola i Malmö som hette lärarhögskolan. Det tog honom 7 år att komma in för lärarjobbet var mycket populärt på den tiden. Sven var fyrtio år och åratalet var 1987 men Svens kropp började åldras snabbare från tiden i frysmaskinen. Han såg väldigt gammal ut och folk började undra vem han var. Men vad han tänkte inte så mycket på var att han alltid hade sett lika dan ut. Men en dag sa Eva till honom att göra något åt sitt utseende för det var förskräckligt. Han tog det åt sig så mycket att bestämde sig för att separera. Var skulle han nu ta vägen? Han sökte upp Svettlana, och bad henne om att få stanna ett tag tills Eva hade ändrat sig om hans utseende. Dagarna gick och Eva hörde inte av sig.


Kap 7
Men så en dag fick han ett brev i Svettlanas brevlåda. Det var från sjukhuset, dom skrev att Eva var svårt sjuk i Cancer, efter alla cigaretter. Han sprang det snabbaste han kunde till sjukhuset som låg 2 mil ifrån Glimåkra. När han kom fram till sjukhuset där Eva låg så sa hon att hon inte kände igen honom, han hade ju blivit så smal efter hans sprinterlopp. Hon sa att hon ville ha honom tillbaka och att hon ångrade det hon sa. Han blev ledsen och rörd. Tårarna sprutade och han tjöt som en liten flicka över att hans fru kanske skulle dö. Som tur var blev hon frisk i sista stunden. Eva blev utskriven efter två månader och fick använda peruk. Hon hade blivit snyggare efter cellgifterna och såg nästan normal ut. Han tyckte att hon var snyggare än någonsin och beställde jättemånga peruker till sin älskade Eva. Nu hade han jobbat som lärare i tre år. Han var väldigt O-omtyckt bland kollegor och elever. Han funderade på vad som var fel men han kom inte på det och tänkte inte mer på det sen. Ytterligare tre år gick och han hade inte några vänner kvar. Men så en kväll gjorde han vid sig ordentligt och tuperade sin pudelfrisyr rejält och lade på charmen. Han var redo för China Inn men hade inte varit där på nästan 20 år och visste inte att det inte var något diskotek längre, utan det var en Kina restaurang. Han stormade in och skrek: "Yeah baby!!". Alla ball glodde på honom och viskade. Han bad om att få tala med chefen för stället. Efter en stund kom en kines ut och frågade vad han ville. Sven sa att han hade velat tala med chefen. Kinesen sa att det var han som var chefen. Sven mumlade nånting om att kineser inte kunde vara chefer i Sverige. Han gick skamset där ifrån.

Kap 8
Han visade sig inte ute på över 5 år. Dom fem åren tillbringade han tillsammans med Eva som nu mådde riktigt bra. Gunlög däremot hade däremot avlidit på grund av fetma problem. Begravningen skedde i all tystnad. Året var nu 1998 och Sven hade gett sig tillbaka in i Snappe-karriären som naturligtvis inte såg lovande ut. Svens kropp som nu var 58 år såg riktigt sliten ut men han stannade kvar på Snappe ändå. Han ville gärna hålla sin kropp i trim så han började jaga. En dag när han var ute och jagade så sköt han sig i foten. Det tvingade Sven att stanna hemma en längre tid. Men Sven är inte känd för att ge upp så lätt så han kom lagom tillbaka på vårterminen. Eftersom Sven hade ett så ointressant liv så hoppar vi i tiden till 2004. Under tiden hade han odlat fram rasistiska tankar och åsikter. Vi har nu hamnat på en teknik lektion med klass 7E när Sven plötsligt säger:

– fattar du inte att när jag tittar på daj så betyder det att det är fel på daj!

Den han tittade på var ingen mindre än vår kära klasskamrat Mathias med utländskt påbrå. Det var droppen för dom genom tiderna plågade eleverna på Snapphaneskolan så efter en hårt planerande natt gjorde dom en kupp och dödade Sven och äckliga Eva. Alla plågade Sven-elever lever nu ett lyckligt liv.


Av: Leonardor Hanson och Phridolph Svensson

 


Kommentarer
Postat av: Julia

Haha <3 Fint! Du är söt människa!

Peace

2009-11-22 @ 13:26:52
URL: http://www.wednesday.devote.se
Postat av: dumelie

legendary

2009-11-22 @ 17:15:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0